2023-11-10
前排天氣凍凍地,好想食打邊爐,咁就去咗位於尖沙咀嘅香香宮煮,一隻係小編嘅至愛,餐廳以中國風嘅裝修,門口仲有得打卡首先打邊爐湯底好重要,咁我哋就叫咗個花膠濃雞湯,滾咗之後,我哋就畢咗碗嚟飲,花膠好大嚿,而且個湯好濃郁,最後仲有半隻雞添😝花花公主牛魔王拼盤(細):當中有七款有牛嘅唔同部位,鍾意食牛嘅朋友,一定要叫你試吓,牛肉雪花好細緻,而且粒粒牛好有口感,正!松露芝心墨魚丸(4粒):墨魚丸再加上松露,裏面仲有芝士流心伊比利亞橡果豬:小編極力推介,油花均勻,肉質鮮嫰,打邊爐一定要叫香香宮煮響鈴拼盤:熄晒響鈴,當中係一半原味,另一半係有鹹蛋黃係上面蔬菜拼盤:食咗咁多肉,當然叫返蔬菜拼盤啦,蔬菜拼盤裏面有幾款蔬菜🥬蟹黃餃:平時出面火鍋店好少見到,所以叫你試吓,好有驚喜,有濃濃嘅蟹黃香竹蔗茅根一渣:竹蔗茅根用中式嘅水壺去裝住,好配合餐廳嘅主題,而且打邊爐必叫之選,好清甜!
松露芝心墨魚丸(4粒):墨魚丸再加上松露,裏面仲有芝士流心