2019-12-05 100 瀏覽
放工梗係要去chill下啦,今次去到尖沙咀漢口道附近,見到呢間門口有Happy Hour買一送一的優惠,就毫不猶豫揀咗呢間。要行落兩層樓梯先到架。樓梯散發出桃紅色和藍色的燈光,好有型格的感覺。酒吧寬敞,有3部飛標機又有幾部大電視,睇球賽⚽️最適合不過。一坐底即刻點咗2杯Signature Cocatail🍸🍸🧡La Negie $98店員細心為我地介紹呢杯以店名為名的Cocatail,原來La Negie係法文,代表羽毛,所以呢杯會有羽毛為裝飾🥰🥰🥰好Lady的感覺。調酒師以香港奶茶為概念,加了milk🥛yogurt和Earl Grey tea,入口好滑,酒味很濃但散發出淡淡的Earl Grey tea餘香,好特別🧡Snow White $98同平時的snow ball不同,調酒師加入咗好多水果元素,好啱女仔飲。我好鍾意呢款甜甜地、好濃果味🍑🥭的cocatail,好易入口,會不停飲😂😂😂最估不到的是,原來呢款酒精濃度都高,要留意下呀😂😂😂🧡芝士餃子🥟$58估唔到份量禁多,有8隻餃子🥟,裏面係咖喱角的餡,味道不錯🧡炸薯格 $48薯格上有芝士或香草,炸得非常脆口,最正係個小小辣的秘製醬汁,比

一坐底即刻點咗2杯Signature Cocatail🍸🍸
🧡La Negie $98

🧡Snow White $98

🧡芝士餃子🥟$58
估唔到份量禁多,有8隻餃子🥟,裏面係咖喱角的餡,味道不錯

🧡炸薯格 $48
薯格上有芝士或香草,炸得非常脆口,最正係個小小辣的秘製醬汁,比起茄汁更好。建議大家襯熱食,凍咗就會好硬架

🧡德國香腸拼盤 $108
份量真係夠一班人食,超級多呀。各種口味都有,一邊有啤酒一邊食,再加埋睇波,真係好爽

• La nagie
  • Snow  white