好耐之前啱啱嚟深水埗返工時食過一次喺福榮街嘅分店都幾唔錯,亦都算抵食👍🏻。但呢區真係太多嘢食喇,所以都未返轉頭食過。今日再食因為見到有個外賣app有做優惠,所以食下。今次係去汝州街嘅分店拎外賣。去到餐廳見到都幾多人食,環境望落好似都幾企理乾淨,我一去到外賣已經ready,店員即刻拎俾我👍🏻。今日比較開胃,所以叫咗4個餤😂😂😂。秘製醬汁撈紅薯幼粉($27),要咗小辣,四餸就分別係魚腐($6)、紫菜($6)、雞絲($7)同肥牛($7)。佢薯粉嘅份量係超多的,放入個碗到滿一滿👍🏻,要夾啲餸出嚟先撈到;口感亦都唔錯,夠煙韌。近來成日想訓練下食辣,叫咗小辣🌶,但佢個辣味我麻麻地啱,對我來説小辣亦都有啲辣。其實佢啲辣唔係來自個汁,而係有啲辣醬放面,小辣可能就放少啲咁,下次會叫返唔辣。佢個薯粉本身有花生、蔥、莞莤、芽菜同炸醬,有乜唔啱就可以走咗去。原來外賣app叫每樣嘢貴一蚊。😨而啲餸嘅量可以好多或者好少😂,魚腐最失望得2粒,味道正常,係買返嚟嗰啲。🐔雞絲味都ok,但量都係偏少。肥牛同紫菜就相反,有勁多,特別係紫菜,多到差啲食唔哂,又啱索汁好食。而🐂肥牛片幾好味有牛味,大細切到啱啱好放落口🤣。總括嚟

總括嚟講,對鍾意食薯粉嘅都幾唔錯,而且佢份量好多,叫少啲餸就$3x有交易🤑,而且撈薯粉比較少見,就算夏天食都唔驚個湯太熱,個撈汁(唔辣的話)其實都唔錯。
2019-08-22
外賣自取