2018-05-14 1026 瀏覽
因為返工係深井附近,所以間唔中都會喺附近食飯,今日返夜晚更,所以夜晚就去咗附近嘅迦南鍋食魚湯米線,以往不嬲都覺得好怪,所以冇特登入去食。但經過同事嘅介紹,就不妨一試啦!夜晚沒有套餐,我同同事每人叫咗一碗米線,我叫左鮮魚湯海鮮米線,同事叫嘅係清酒海鮮米線,一上來,已經有好大陣鮮魚湯味,非常香,再望一望個碗,一邊有成十幾隻元貝,仲要係隻隻都有肉,唔會只係得個壳,開始食之前,先飲一啖清湯,一啖就真係食得出用鮮魚製成,非常香,淡淡鮮味,令人一開頭就即刻飲多幾啖,先至肯開始食,可見海鮮料好足,唔止有元貝,仲有蝦幾隻,米線煮得唔錯,唔會太林亦唔會太硬,味道啱啱好!可惜冇套餐,所以唔包野飲,但一碗60幾蚊嘅米線,有咁多海鮮了,都算係咁!