2018-09-06 1449 瀏覽
同朋友行完街, 佢之前已經諗定book埋去邊食入到黎既感覺好少女feel, 日式和式既裝潢佈置大部分都係大大張梳發位, 坐落好舒服, 仲有tatami, 多D人一齊黎都無問題仲有個corner 賣日本skin care叫左一個小食,兩個主菜share 食, 兩杯飲品食物好快黎, 朋友要原條蒲燒鰻魚炒飯, 同圖片合乎比例鰻魚長度長過隻碟, 魚肉油脂豐富, 肉身又夠厚蒲燒將醬汁融入鰻魚之中, 醬汁甜蜜味美日式廣島炸蠔, 炸粉幾薄, 炸得乾身唔油膩,口感香脆可口蠔都算新鮮, 幾鮮甜, 但廣島蠔黎講, 唔算大隻, 可能炸左縮細左神戶野菜牛肉鍋, 賣相幾吸引, 都幾多人食, 見隔離枱都食緊牛肉份量唔算多, 侍應將爐點火後, 等個鍋慢慢滾除左牛肉, 鍋入面仲有好多雜菜, 粉絲, 真係驚你唔飽呀朋友個杯焦糖鮮奶朱古力, 賣相幾靚, 係cream上面唧上焦糖漿佢地只用北海道3.7鮮奶, 沖出黎既鮮奶朱古力奶奶香幼滑, 朱古力味幾濃而我個杯係抹茶鮮奶, 比朋友個杯大D, 有淡淡的抹茶香
同朋友行完街, 佢之前已經諗定book埋去邊食
入到黎既感覺好少女feel, 日式和式既裝潢佈置

仲有個corner 賣日本skin care
叫左一個小食,兩個主菜share 食, 兩杯飲品
食物好快黎, 朋友要原條蒲燒鰻魚炒飯, 同圖片合乎比例
鰻魚長度長過隻碟, 魚肉油脂豐富, 肉身又夠厚
蒲燒將醬汁融入鰻魚之中, 醬汁甜蜜味美
原條蒲燒鰻魚炒飯

日式廣島炸蠔, 炸粉幾薄, 炸得乾身唔油膩,口感香脆可口
日式廣島炸蠔

牛肉份量唔算多, 侍應將爐點火後, 等個鍋慢慢滾
除左牛肉, 鍋入面仲有好多雜菜, 粉絲, 真係驚你唔飽呀
神戶野菜牛肉鍋

焦糖鮮奶朱古力

而我個杯係抹茶鮮奶, 比朋友個杯大D, 有淡淡的抹茶香
抹茶鮮奶