2023-09-05
之前路過觀塘見到呢間鐵板三文治店好吸引,原來朗豪坊都有分店,今次同朋友嚟諗住食個light dinner,點知不知不覺叫咗唔少嘢食🤣⭐️ 蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68) ❤️7.8一睇menu覺得最吸引係呢份三文治! 入面有軟殼蟹、手打蝦餅、生菜、青木瓜沙律、香蒜檸檬及泰式酸辣蛋黃醬,食落都幾惹味,係想像中嘅味道~不過啲炸物因為醬汁嘅關係唔算超脆🤣 而最加分嘅係青木瓜沙律,口感爽脆味道清爽👍🏻⭐️芝士龍蝦汁通心粉 ($78) ❤️8.0通心粉份量比想像中多,兩個人share會冇咁膩!上面嘅芝士超邪惡好食,拉曬絲🤤 龍蝦汁唔算好濃,整體係以芝士味為主,都值得一試!⭐️芝士焗番茄肉丸 ($32) ❤️8.5呢個小食要試!肉丸好大粒又Juicy, 配埋番茄汁好夾好好食!芝士份量慷慨,好啱芝士控🤤⭐️日本白桃吉士醬忌廉法式多士 ($58) ❤️8.0見好多人讚佢嘅甜品,試一試又真係唔錯!多士浸得夠濕潤,呢個價錢嚟講幾抵食! 配上白桃同雪糕清新啲,吉士醬都夾但略嫌份量太多,會有啲飽😂 大家可以整走少少先食🙊
⭐️ 蝦兵蟹將鐵板三文治 ($68) ❤️7.8
⭐️芝士龍蝦汁通心粉 ($78) ❤️8.0