2020-02-15 89 瀏覽
星期六下午來食下午茶,有幾個人排緊隊,不過好快就有得入座。搭枱的中年夫婦好有善,撩我地講嘢,又介紹我地食乜,見佢地個雞翼配碗仔翅熱辣辣脆卜卜,都點咗一份。本身想試吓豬扒麵,但聽講個沙嗲牛肉麵好食,都點了一份黑牛常餐。炸雞翼真係夠熱夠脆夠味,好食。個碗仔翅足料,無結到一舊舊,唔似鼻涕,但好似唔多夠味,落埋胡椒粉同紅醋都係唔知差咁乜咁。個沙嗲牛肉好夠味,食到小小花生碎,正。常餐配份丹麥多士,香脆,有牛油香;另外有個火腿和炒蛋,正正常常啦。一間有香港風情的店,可能因為搭枱的人一起搭訕?平時出街用餐好少會咁,但響呢間店會感受到一種人情味,因為大家都係自己人,可愛的香港人。

炸雞翼配碗仔翅

沙嗲牛肉麵

2020-02-15
3 分鐘 (堂食)
沙嗲牛肉麵
炸雞翼配碗仔翅