2021-03-13
我雖然好鐘意食辣。但我好少特登去食麻辣嘅店食野。今次!同幾個朋友膽粗粗去試下!但...我有兩位不太吃辣的🤣🤣呢間店細細間,但啲位唔迫而且好好坐。來到店內嘅全部食客竟然都非常斯文。我地食左食餐覺得好舒服,大家有傾有講,但卻很和平。呢位紅衫哥哥要介紹下。佢服務態度非常好👍🏻!佢好細心地知道我地有人唔食辣,特意叫廚房唔好整太辣。有一下我朋友唔小心倒瀉嘢,佢即刻遞上拎濕紙巾,又話唔緊要,問我朋友有冇事。其實佢好忙,成晚做。仲唔嫌我地要特登加個唔辣炒飯。🙏🙏非常讚水煮魚,好好味!酸辣土豆絲,唔太辣,好惹味,又開胃!螞蟻上樹,好快食曬!呢個名真係呃到我地:火焰蹄花,幾好玩,會點火。本身以為好辣,但四個都食曬!好入味。啲配料都食埋!呢個就係阿哥哥叫廚房特制炒飯。佢本身有杯茶送,但太熱我地叫左杯水果茶,佢有一陣淡淡嘅香味,係我未試過。問番店員,原來送個杯熱茶同呢杯水果茶都係用芒果茶莉花茶!最後是甜品黑糖桂花冰粉:呢個係我食過最冇負擔的甜品之第一!有桂花、花生、黑糖糖水加冰粉。好清新,佢地用呢個甜品做結束其實好細心。因為食完成餐辣野,火都黎,即刻食番個冰粉降曬火。食完舒服曬!
但...我有兩位不太吃辣的🤣🤣
好入味。啲配料都食埋!