2020-07-27 1057 瀏覽
印象深刻有1)蝦多士 - 蝦鮮味,多士炸得乾身,size岩岩好2)鮑魚酥-鮑味十足,聽講係用吉品鮑,好味過係鮑魚專門店食3)西班牙叉燒 -招牌菜 (其實叉燒好難整得難食)4)鱈魚腸粉 - 貴野係唔同d,魚肉係一塊塊之餘仲要有魚味,成舊腸粉一野啪入口,除左挑剔下腸粉皮之外都冇咩其他野好講5)東坡肉-係高質既,入口個肥膏溶溶地之後配埋個瘦肉加個醬汁,冇得彈(注:要配🍚食)6)牛面肉配蓮子(人地個名改得好靚,但我記唔起😂)通常西餐先叫,中式煮法黎講算幾好,炆得岩岩好(但唔講會以為食緊淋身既牛展)個牛味落哂去個汁度,同東坡肉一樣要配白飯食其他可以慳番既item有xo醬羅白糕(因為係賽馬會都食到e個味), 荷葉飯唔夠福臨門 好味,龍(帶子)鳳(蝦)燒賣(逸東軒帶子燒賣性價比高好多)同招牌既椰皇花膠湯唔值e個價,杏仁露配鴿蛋唔係我杯茶(佢果隻偏糊狀)總結:天龍軒小菜係好味過點心既,佢既價錢應該係一半比野食,一半環境加service (service黎講可以更好/醒目,例如可以分菜或者主動換碟,不過最估唔到係佢地都好似一般酒樓咁唔記得野,叫左拎碗好耐都冇黎,要叫多一次😂🤔)不過都有主動斟茶既,但若果
2)鮑魚酥-鮑味十足,聽講係用吉品鮑,好味過係鮑魚專門店食
3)西班牙叉燒 -招牌菜 (其實叉燒好難整得難食)

總結:天龍軒小菜係好味過點心既,佢既價錢應該係一半比野食,一半環境加service (service黎講可以更好/醒目,例如可以分菜或者主動換碟,不過最估唔到係佢地都好似一般酒樓咁唔記得野,叫左拎碗好耐都冇黎,要叫多一次😂🤔)不過都有主動斟茶既,但若果用服務同四季比真係差左d
  • 蝦多士
  • 龍軒東坡肉