2021-01-01 642 瀏覽
今天同同事到土瓜灣做野做到成4㸃,便立刻去附近搵野食。係安徽街有間喜滿樓菜館,門口標示有好多不同美食,便同同事入去開餐。人地食早午餐,我地就食午晚餐🤣,原本諗住叫3個簡單小菜吃,但有位靚靚職員推介我地食麻辣雞煲,係呢間菜館排第一位。麻辣雞煲絕對沒有令我們失望,嗰醬炒得好香濃。由於今日係今年入冬最凍一日,都想食d暖笠笠嘅美食,便決定試試,再加個菠蘿炒牛肉同豆腐支竹炆東星斑球。首先來2碗例湯,今天係霸王花甘荀南北杏煲唐排。好飲之餘重有屋企湯嘅感覺。跟住來菠蘿炒牛肉,牛肉炒得好味好嫩,重配埋菠蘿洋蔥同青椒,都係賣58元,好味又抵食。之後上豆腐支竹炆東星斑,都係呢間菜館抵食小菜,雖然d東星斑球同荳腐顔色一樣,睇圖片分唔倒,但告訴你們,東星斑球份量多過豆腐,重點係斑球好滑好有質感同咬口,只係賣98元。抵食同好味。麻辣雞煲上枱後,職員細心幫我地炒熟,未食已聞倒好好味嘅花椒八角,大量紅椒乾,尖椒同洋蔥配菜。重點係d雞肉,好嫩同好入味,香噴噴,食到停唔倒,好快已將成個雞煲KO 左,靚靚職員真係介紹不錯,抵讚👍喜滿樓菜館d職員好有禮貌,見佢地同d街坊閒話家常,而且小菜都非常出色。菜館並推行少鹽少油,值得

麻辣雞煲絕對沒有令我們失望,嗰醬炒得好香濃。

喜滿樓菜館d職員好有禮貌,見佢地同d街坊閒話家常,而且小菜都非常出色。菜館並推行少鹽少油,值得推介。

我同同事決定下次再來試一試佢哋嘅招牌名菜-芝麻鷄。
2020-12-19
10 分鐘 (堂食)