2015-08-11 342 瀏覽
想同年輕人打成一片,當然要吃吓漢堡飽。經過睇見個門面好有歐陸風情,一於就呢間啦!入內看見全是高木長枱,高bar 櫈,地盡其用,迫迫的很熱鬧。好彩剛好坐對外玻璃格仔窗的位置,與忙碌的街道人群相隔,有種寧靜享餐的感覺。客人需自己去買餐,然後侍應送食物到你處,無加一服務費。先上法國鮮蠔湯,細細碗,是用蠔肉打碎做的忌廉湯,冇腥味,不過份量略少。再嚟兩個漢堡,龍蝦司令堡和牛魔王漢堡。以我吃過多次handmade牛肉漢堡,牛魔王漢堡的牛肉較乾鞋,無肉汁無肉味,試過便算了。反而龍蝦司令堡有驚喜,份量多,有半隻波士頓龍蝦肉、一隻龍蝦鉗肉,仲有連邊的大帶子,加埋厚蕃茄片同菜,非常豐富的漢堡飽,龍蝦肉厚肉有鮮味,貴啲都抵食。跟住吃盛薈海鮮意粉、松露蒜香大蜆意粉,盛薈海鮮意粉用自家調配的甜甜酸酸蕃茄汁煮,很開胃惹味,一下子便吃光了。松露蒜香大蜆意粉,唔多覺有松露,可能比蒜香蓋過了。意粉是用木板碟托出很有台型,但卻忘記餐桌面積有限,放多碟都有些困難呢!餐具全是即棄膠刀叉,減少清潔人手之餘,但變得不太環保。
牛魔王漢堡
龍蝦司令漢堡
松露蒜香大蜆意粉,唔多覺有松露,可能比蒜香蓋過了。
2015-08-03
龍蝦司令漢堡