2016-10-23 486 瀏覽
小時早上6點幾, 柴灣街市黑忟忟, 我就上黎食早餐; 媽媽好錫我地要我地早餐一定要食得飽,食得滿足個時既柴灣街市未裝飾, 有d 污租~ 雖然怕..但係我好鍾意黎食粗麵,仲有老板娘既人情味~ 大過左讀完書番黎都好少有時間係恭呢邊食早餐~ 今日去完醫院探朋友我忽然想起呢間"老"店, 懷念的"老"味道其實我都有d晏, 好彩仲有開同埋仲有位! 叫左個撈粗, 再加上入哂味既豬腸同蘿蔔, 加上一杯大檸孽樂。我好怕去其他地方叫豬腸, 因為一般都有陣味or 唔乾淨, 但係黎到呢到我一d都唔擔心~再者個大檸槳, 其實同碗麵差唔多價錢, 但佢地真係絕配 我唔可以唔叫!  個麵口敢一流, d餃餸又入咩味, 真係食一o舊少一o舊個時有d唔捨得食~~ 唔知幾時可以再黎呢~ps: 見其他人係咁叫炸"九"菜餃, 個人唔佞呢種蔬菜, 你地ok既話~可以一試~

• 撈粗