2020-04-09 120 瀏覽
低調加上小文青的風格, 係揀呢間餐廳食飯最主要的原因~如果平日係煙廠街行過, 真心未必留意到佢~但我最中意支持小小店架啦!!同朋友一齊, 所以叫左兩個餐: 焗芝士肉醬千層麵+芒果沙冰 ; 三文魚扒伴薯蓉+蘋果飄香茶!每個餐跟是日餐湯同杯野飲~今晚餐湯就係忌廉粟米湯啦!-焗芝士肉醬千層麵+芒果沙冰焗芝士肉醬千層麵係每日限量12份~千層麵的蕃茄酸味都幾突出,酸酸地令人好有胃口; 如果特登逐層逐層睇就會見到裡面都有夾雜的肉碎, 肉碎應該炒過, 所以咬落好juicy同有口感!個麵望落好細份, 但食完真心好飽!!!芒果沙冰,好重芒果味, 唔似係溝出黎的假芒果味~-三文魚扒伴薯蓉+蘋果飄香茶三文魚扒伴薯蓉其實仲有沙律菜, 我不嬲唔中意食沙律醬, 覺得好酸/好肥~三文魚扒煎到塊魚皮好脆, 食落似薯片(真心無誇張); 魚肉食得出一梳梳, 而且無乜魚腥味, 新鮮!!薯蓉好香好滑, 我估有加到牛油一齊煮~一嚿魚一啖薯蓉真係夾, $138絕對值!!蘋果飄香茶係茶包, 食完三文魚同薯蓉用黎解膩真心岩!!其實見到佢仲有甜品櫃仔覺得好吸引,有好多唔同的切餅!!不過食完成餐飯都好飽, 真心食唔落~唯有下次試....
低調加上小文青的風格, 係揀呢間餐廳食飯最主要的原因~
每個餐跟是日餐湯同杯野飲~今晚餐湯就係忌廉粟米湯啦!

-焗芝士肉醬千層麵+芒果沙冰

-三文魚扒伴薯蓉+蘋果飄香茶