2021-06-15
約咗朋友喺灣仔食飯,佢好鍾意捐窿捐罅搵好嘢食,我跟住佢喺灣仔嘅橫街行咗半粒鐘😆,佢終於揀咗呢間,話小店乾淨企理兼食物幾吸引,要試吓😆- $98嘅「花膠鮑魚雞湯配米線」:估唔到小店都有花膠同鮑魚食🤩;花膠大大塊,有少少煙韌,感覺充滿骨膠原😋,鮑魚🦪亦係大大隻,煮得好軟熟,好好味😋;雞湯🐓味道濃郁😋- $58嘅「生炸乳鴿」:皮脆,肉質嫩滑多汁,好香口,好味😋- $128嘅「XO醬碧綠蝦球爽肉」:碧綠原來係青瓜🥒,配蝦球🍤同帶子,再加XO醬一齊炒,非常惹味😋,蝦球同帶子 都係肉質新鮮結實😋- $38嘅「椒鹽豆腐」:好香口,外邊脆脆哋,裏邊豆腐好軟滑😋呢度嘅餸菜仲擺得靚靚🤩,presentation 好掂👍,廚師好有心機去做,亦都食得出係用靚嘅食材,呢間小店真係有小驚喜😋