2017-10-28 1165 瀏覽
後街牛排🐂扒⋯⋯成日都食,原因是非常喜愛食!朋友介紹,食牛扒,後街好扺食,質素好過同價的牛扒店!心想,唔係嘛⋯⋯連花園,第尾,金鳯都開始加價啦!百幾蚊嘅牛扒店已見小買小。好,講到咁好,叫上大人一齊去會一會佢先。坐低後,侍應就介紹有乜好食!介紹親,當然係貴嘢啦⋯⋯Ummm....第一,如果想任食牛扒的,要提早預約,冇即時任食的。聽聞有位女仕係度食咗八九塊牛扒!老細話,個女仔好利害!我就未試過任食,冇乜Quota 食咁多,但係我有用正價叫過一客任食牛扒,唔夠一百蚊一塊,都幾好食的,有肉汁,不過要我連食幾塊同類的牛扒!Sorry,本人頂唔到!只能一塊起兩塊止步。今次,叫咗個二百幾蚊嘅牛扒,青口同韓式雞!牛扒,好正,二百幾已經比其他普通牛扒正好多,都大塊,抵食!青口,用瓦煲的,幾得意,啲白汁好正!韓式炸雞,頭幾舊好食,食多咗,凍咗就唔得了。餐湯,Unmmm⋯⋯從未試過咁難飲的湯!茶餐廳都好過佢!凍檸茶,任飲,仲可以裝満攞走!最後,買單!唉⋯⋯在果時我才知,要每人最少叫一客牛扒!因為我上大人不太喜歡吃牛,所以叫咗其他嘢!點知,侍應話果啲唔算數!但係,我們真的再食不下了!雙方嘈咗一陣,最後店方都當
後街牛排

今次,叫咗個二百幾蚊嘅牛扒,青口同韓式雞!

牛扒,好正,二百幾已經比其他普通牛扒正好多,都大塊,抵食!

青口,用瓦煲的,幾得意,啲白汁好正!

韓式炸雞,頭幾舊好食,食多咗,凍咗就唔得了。

餐湯,Unmmm⋯⋯從未試過咁難飲的湯!茶餐廳都好過佢!

凍檸茶,任飲,仲可以裝満攞走!

最後,買單!唉⋯⋯在果時我才知,要每人最少叫一客牛扒!因為我上大人不太喜歡吃牛,所以叫咗其他嘢!點知,侍應話果啲唔算數!但係,我們真的再食不下了!雙方嘈咗一陣,最後店方都當算數,叫我們下次記得毎人叫一客牛!唉,唔好意思時,但又有小小覺得不合理由。下次去呢度時,要小心啲。