龍亭

Lung Ting Teppanyaki
「龍亭」位置當街卻帶點神秘,高高嘅金屬門隔絕左鬧市嘅嘈雜,鐵板吧枱之外,座位少於十人,訂咗位嘅可以靜靜的享受晚餐,有點私家廚房嘅感覺🧑‍🍳前菜-份清新沙律,配上意大利醋,吃著望著,欣賞著廚師🧑‍🍳為我們預備嘅食材亦係晚餐嘅享受喔$588嘅廚師發辦,其實都有𣎴少選擇,頭盤兩款海鮮,我選擇了東星斑同鮑魚,朋友就揀咗虎蝦同帶子,一盆子嘅材料,處理得衞生乾凈,日式料理嘅嚴謹正正就是我愛吃嘅原因👍帶子、鮑魚經過廚師的手藝,金黃焦香,色、香、味同時展現,十分吸引🍽️蝶豆花泡沫帶點海水味道,帶子加上魚子醬,鮑魚搭配特製蒜蓉,油醋汁係為東星斑提鮮,用心嘅製作,值得我們細心品嘗🍴眼見廚師手起刀落🔪,原隻虎蝦剝頭去殼,再叮叮噹噹的翻下翻下,我覺得很好看亦很享受👏👏👏主食嘅澳洲牛柳,肉質嫰滑,肉味豐濃,簡單的點-下竹炭鹽已經好好味,精緻蘑菇做型其實係清新小蘿蔔,五成熟嘅牛柳恰到好處,就連炸蒜片都比我清埋沙律、東星魚柳、兩隻鮑魚再加上-件厚切牛扒,這個鐵板組合💯質、量兼備,再來這個美味炒飯🍚,填得我肚子滿🈵️的,感覺美妙又幸福飯後甜品係🍷紅酒燴雪梨,揮發左嘅酒精跟冰凍梨子融為一體,🍋檸檬忌廉醒神解膩,神奇嘅組合,
飯後甜品係🍷紅酒燴雪梨,揮發左嘅酒精跟冰凍梨子融為一體,🍋檸檬忌廉醒神解膩,神奇嘅組合,呢-餐,個人覺得好滿意,鐵板燒♨️來講,性價比極高呢