餐廳: 海皇漁港
資訊:

2024-04-18 99 瀏覽
難得放假,同最愛姨甥女去食飯,問姨甥女想食咩…話想食龍蝦伊麵,咁我地去左海王漁港食飯近屋企,我地3個人去到,同姨甥女睇魚缸揀做緊優惠$198/斤西澳龍蝦,2斤幾,然後伊麵加$68,芝士再另加$100,小朋友喜歡食便照加。先黎左個叫花膠腐皮豆腐煲$148,個煲打開蓋香噴噴,花膠腐皮豆腐冬菇都煮得入味,唯獨個 類似秀珍菇類酸左壞左,我見我地食左一半,費時叫人換,祗好夾起菇類沒吃。然後到左藍瓜子斑魚$168/1斤,條魚蒸得剛好,很滑,點埋豉油好味,條魚唔多骨,小朋友都食得開心。小朋友最盼望的龍蝦伊麵到左,但黎左個烏冬底,小朋友見到唔開心,因為佢唔喜歡烏冬,同原來一心係黎食芝士伊麵,個經理知道錯左都即時免左個伊麵費用,但小朋友難免會失落,我又唔想食餐飯去理論點解唔換俾我,小朋友又唔食,最後將嗰2斤幾龍蝦外賣帶走,埋單$918,這間食物質素其實幾好,可惜錯單。

埋單$918,這間食物質素其實幾好,可惜錯單。

2024-04-17
  • 龍蝦伊麵