2019-06-07 608 瀏覽
誤打誤撞之下發現廟街呢間cafe ,同朋友諗住揾個地方坐吓,走咗入去。以後係普通cafe,都係賣吓all day breakfast,幾款pasta 咁,點知坐低先發現佢嘅不平凡!先講食物,選擇比一般cafe多,小食、bagel,sandwiches ,pasta都有,all day breakfast 都有3款,我就叫咗個手撕豬肉細個辣肉醬扁意粉同埋monster all day breakfast。個意粉的確幾有墨西哥風味,肉醬味道帶少少辣,一絲絲嘅豬肉就反而少少甜味,加上肉碎配上一條條手撕肉,兩種唔同味道同口感,互相 配襯。Monster all day breakfast 份量就夠晒大,見到佢咁豐富已經非常興奮,特別一讚係個黑松露薯蓉,整得幾好,唔會話牛油味太重,但口感又夠滑,加埋黑松露香味,正嘅!至於飲品就以咖啡為主,但絕對唔係普通house blend coffee 加個latte art 咁簡單。呢到d咖啡係非常專業,不同嘅沖煮方法、不同產生嘅咖啡豆、nutty, fruity,任君選擇。好似我咁,唔係太識揀嘅人,咖啡師都好細心逐一解釋,邊隻豆配邊種沖煮方法,會出到邊種風

至於飲品就以咖啡為主,但絕對唔係普通house blend coffee 加個latte art 咁簡單。呢到d咖啡係非常專業,不同嘅沖煮方法、不同產生嘅咖啡豆、nutty, fruity,任君選擇。好似我咁,唔係太識揀嘅人,咖啡師都好細心逐一解釋,邊隻豆配邊種沖煮方法,會出到邊種風味嘅咖啡,朋友飲虹吸,咖啡師細緻到連咖啡飲用杯都介紹埋。咁專業級嘅咖啡體驗,我真係無預期會喺cafe中經歷到。
2019-06-06