2022-02-12 67 瀏覽
段純貞牛肉麵 🐮黎到將軍澳海濱長廊附近嘅餐廳,多到食唔曬😂今次就介紹一間台灣過江龍嘅牛肉麵餐廳🙌燉濃湯雞麵:$84啲麵好彈牙,湯很順口,雞味很濃郁但又唔油膩🙆‍♂️我地揀咗手工麵,但其實細麵應該更適合,可以吸多啲汁,所以打算再黎食多次🤤雖然係咁,但啲雞湯都係好出色,並無因此而扣分。仲要係原隻上嘅大雞髀,好滑食落好滿足😇麻辣嫩五花牛肉麵:$84喺電話落單嘅時候無少辣嘅選項,但有備註註明少辣,雖然唔知最尾有冇少辣到,但其實上到黎並唔係好辣,完全虛驚一場,牛肉很嫩唔係好肥,也很重牛肉味😍麵就揀咗手工麵,估唔到真係好粗,比刀削麵更闊,而且好煙韌。另外我加咗啲醋,又有另一番風味🥰紅油抄手:$48一碟有6粒,每粒雲吞都包得滿滿仲有一隻蝦添,我地嗌左少辣,個人覺得都仲係頗辣,但係食得好過癮,係個非常開胃嘅前菜🤤香芋珍珠奶茶:$32甜度啱啱好,芋香味都幾濃 ,幾好飲😌胚芽珍珠奶茶:$32有胚芽嘅麥味,同奶茶夾得啱啱好,而且可以減低甜度😆。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:段純貞牛肉麵 Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Pla
段純貞牛肉麵 🐮

燉濃湯雞麵:$84

麻辣嫩五花牛肉麵:$84

紅油抄手:$48

香芋珍珠奶茶:$32
甜度啱啱好,芋香味都幾濃 ,幾好飲😌

胚芽珍珠奶茶:$32
有胚芽嘅麥味,同奶茶夾得啱啱好,而且可以減低甜度😆
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:段純貞牛肉麵
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆
地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地庫B03號舖