2021-11-14 920 瀏覽
有冇人同我一樣天氣凍就更加想食野?🤣🤣今次同朋友黎到Mr. Steak食晚飯,因為想試佢地既半自助晚餐~~除左有主菜,仲包左自助沙律吧、精選餐湯、甜品吧同特選飲品!啱哂大食既我😎😎雖然平時唔多鍾意食沙律,但呢度既沙律幾合我胃口😋😋包括有蜜桃煙鴨胸、地中海八爪魚仔沙律、原味烤南瓜、亞熱帶雜果蝦沙律、青蘋果火腿沙律同芝麻醬凍豆腐等,好豐富!!每款都好好食,好彩記得要留肚食主菜🤣🤣🥩澳洲150日穀飼肉眼 $298✨一上枱已聞到好香,而且份量十足!!我地叫左7成熟,煎得啱啱好,好香牛味🤤🤤牛排肥瘦適中,肉質好軟腍,油香味好重~~配菜就有迷你甘荀、蔬菜同香草燒新薯,味道都唔錯❤️❤️🦐海鮮三重奏 $258✨海鮮包括有卡真三文魚柳、烤大蝦同帆立貝~~3款都燒得好香口!三文魚柳外脆內嫩,啖啖肉無骨👍🏻👍🏻烤大蝦同帆立貝爽口彈牙,好新鮮!!底部仲有香滑薯蓉,口感綿密之餘仲好香牛油味🤤🤤最後就到我最期待既甜品吧🤩🤩選擇都好多!包括芝士餅、綠茶瑞士卷、朱古力慕絲餅、麵包布甸、豆腐花、杞子桂花糕、紅豆和菓子等~~每款都試左d,覺得芝士餅最好味❤️❤️口感creamy,芝士味超濃郁!忍唔住係咁食🤣🤣
有冇人同我一樣天氣凍就更加想食野?🤣🤣

雖然平時唔多鍾意食沙律,但呢度既沙律幾合我胃口😋😋

每款都好好食,好彩記得要留肚食主菜🤣🤣

🥩澳洲150日穀飼肉眼 $298✨
一上枱已聞到好香,而且份量十足!!
我地叫左7成熟,煎得啱啱好,好香牛味🤤🤤
牛排肥瘦適中,肉質好軟腍,油香味好重~~
配菜就有迷你甘荀、蔬菜同香草燒新薯,味道都唔錯❤️❤️

🦐海鮮三重奏 $258✨
海鮮包括有卡真三文魚柳、烤大蝦同帆立貝~~
3款都燒得好香口!三文魚柳外脆內嫩,啖啖肉無骨👍🏻👍🏻
烤大蝦同帆立貝爽口彈牙,好新鮮!!
底部仲有香滑薯蓉,口感綿密之餘仲好香牛油味🤤🤤

最後就到我最期待既甜品吧🤩🤩

每款都試左d,覺得芝士餅最好味❤️❤️
口感creamy,芝士味超濃郁!忍唔住係咁食🤣🤣