2025-03-01 669 瀏覽
**將軍澳新開日式餐廳🍜✨**最近將軍澳新開咗一間日式餐廳,主打拉麵🍜,吸引咗唔少街坊同食客去試。呢間餐廳既裝修走日式簡約風,木質傢俬配合暖黃燈光,感覺好舒服🥢。最大賣點係佢哋既豚骨叉燒拉麵同特色辛辣油面🌶️,仲有幾款小食絕對唔可以錯過!### **豚骨叉燒拉麵 🐖🍜** 豚骨湯頭濃郁但唔會過膩,入口順滑,帶有啱啱好嘅鹹香味道。叉燒肉厚實又嫩滑,脂肪分布均勻,食落好滿足!拉麵夠彈牙,配埋半熟溏心蛋🍳,真係一流!### **海老濃湯蝦拉麵 🦐🍜** 呢碗係佢哋既特色推介之一,湯底用咗大量蝦🍤熬製,湯頭鮮甜濃郁,每一口都食到海老嘅鮮味。麵條吸收咗湯底精華,配料仲有大蝦同少量海帶,口感豐富,真係回味無窮!### **特色小食 🍖🥟** 餐牌上仲有幾款小食值得一試,例如燉得超嫩既牛頰肉,入口即化,滲出濃濃醬汁味道🤤。豚肉燒賣亦係亮點,皮薄餡多,豬肉鮮甜多汁,每粒都係精華!整體黎講,呢間餐廳無論係拉麵定小食都好出色,價錢中等💰,適合朋友聚會或者想食日式拉麵既人去試!最重要係環境舒適,服務親切❤️。食完真係好滿足,推薦畀大家!
**將軍澳新開日式餐廳🍜✨**

### **豚骨叉燒拉麵 🐖🍜**