2022-09-25 54 瀏覽
今日收工之後同女朋友行街,突然之間想食打邊爐但係又食唔到太多,就搵到湯•米依間臭臭鍋專門店,先講佢嘅空氣管理得好好,入到店舖入邊唔會有好強烈嘅唔同鍋物味道,因為有時臭臭鍋嘅味道好濃烈影響食慾,而且環境都好衛生,睇佢嘅餐牌都有好多唔同嘅選擇,我哋就揀咗藥膳同埋麻辣味道,另外再叫咗個臭豆腐做小食。佢嘅調味料係喺出邊自己調校,有四種唔同嘅配料,而佢上鍋嘅速度亦都好快,唔需要等太耐就已經有得食,首先係藥膳,一嚟到已經聞到好香嘅藥材味而且睇到豬肉片亦都唔少,入面嘅配料亦都好豐富,已經即刻好想食而佢亦都真係好入味,整個火鍋都充滿龍龍嘅藥材味道,之後又可以講吓麻辣,其實佢有得自己選擇辣度,但因為我唔識得太辣,所以就跟返佢原本嘅兩隻辣椒嘅辣到,食完唔會覺得特別辣,但佢有少少嘅辣味會留喺口腔入面,令人一直食一路都流口水。最後講埋佢嘅臭豆腐,臭豆腐好香而且豆腐唔會散,都好推薦大家可以試吓