2016-12-12 5814 瀏覽
近年專造lobster roll的餐廳越來越多,, 但話明用lobster,,, 所以絶對不能稱上平宜的fast food,,最近行過燈籠街見又有間以lobster為題的西餐廳,,, 梗係又想走黎8下~~~我地叫左呢個lobster大餐~再加少少其他野食~個lobster 湯味道ok,, 但只是暖的..仲要係偏凍果隻暖... 係失望的...比lobster central 細好多的lobster roll...先不談份量,, ,肉質比起lobster central 感覺無咁雪,, 但龍蝦味都唔係好出,,, 比晒source 蓋過左..反而呢個pasta 都叫okay~~ 同埋真係熱騰騰的Carbonara 正常,, 還可以,, 是standard之作~~  唔好似為個樣好好睇好巨,, 我地4個人,, 其實一人只係分到半只手指咁長的龍蝦肉~個頭其實真無乜膏可以食,,, 味道鮮過個lobster roll~成晚最有驚喜反而係呢steak~~~ 造得岩岩好,,, 同埋唔會太醎,, 牛排的溫度同味道都做到剛剛好~~ 值得一讚~
近年專造lobster roll的餐廳越來越多,,

我地叫左呢個lobster大餐~再加少少其他野食~

反而呢個pasta 都叫okay~~ 同埋真係熱騰騰的

值得一讚~