2020-12-19 1496 瀏覽
Booked 枱 lunch hour 來食飯, 比預定時間早 25 分鐘到。日式餐廳混左點 CAFE 元素,午膳時間主要都係食定食和 all day breakfast  。空中早晨全餐 $158有整基本一份all day breakfast 內容,包括「豬肉腸、煙三文魚、炒滑蛋、牛油炒蘑菇、薯餠、牛油果、沙律菜、牛角包等」最讚是炒蛋,真係炒得超香滑,蛋味突出,令人十分回味。炒蘑菇突顯牛油酥香,蘑菇份量佔左三份一咁多,加埋脆口薯餅點會吾飽呢。期待一咬下牛角包的香脆可口,可惜期望太高  稔既,我覺得至少都要將佢翻焗囉 。原來唔合適既時間點左份甜品要付出代價架。 我份 $118 ,足足等左一粒鐘。店員都好好,會過來安撫我, 不過都係Keep 住等。 人地份早餐食完好耐之後, 熱香餅終於奉上,賣相真心不太吸引。熱香餅煎得吾靚係成事實,牛油和糖漿亦係重點, 只可惜得少少;點攪呀。Hot  Cake 味系正正常常 ,有彈性,成碟熱香餅沒甚突出之處,我覺得依個價應該要做多少少; 整靚小小,真心覺得未 ready 就唔好放在 menu  。朋友的 Cappuccino $45 拉花不錯, 味道唔

空中早晨全餐 $158

有整基本一份all day breakfast 內容,包括

最讚是炒蛋,真係炒得超香滑,蛋味突出,令人十分回味。

期待一咬下牛角包的香脆可口,可惜期望太高
 稔既,我覺得至少都要將佢翻焗囉 。

原來唔合適既時間點左份甜品要付出代價架。

我份 [經典日式熱香餅] $118 ,足足等左一粒鐘。

店員都好好,會過來安撫我, 不過都係Keep 住等。

朋友的 Cappuccino $45 拉花不錯, 味道唔清楚。

Uni  Megumi Matcha Latte  $65

奶泡不夠細滑, 喝到抹茶粉末;茶香濃郁夠香, 略有回甘, 可惜溫度 是 溫溫吞吞的。
2020-12-18
  • 炒蛋