2021-12-31 42 瀏覽
懶豬好似真係好耐好耐無食下啲打卡cafe…上星期終於去試左新開幾個月既小清新cafe 哈欠🥱同朋友仔星期日下午時間去,難得唔多人,坐得同傾得好舒服🥰.🔸蝦蝦哈牛油果蛋貝果 $78超級澎湃既貝果!!🤣 蝦同炒蛋都多到滿瀉,視覺同味覺都好滿足~炒蛋有奶香同好creamy, 配上牛油果係不敗組合😆貝果係偏煙韌口感,不過不失既包體~但有啲減分既位係貝果因為炒蛋變得有啲濕🥲同埋可以焗得個面脆啲!.🔸大隻豬咸蛋黃醬伴飯 $108大隻豬其實就係吉列豬扒!! 又係略嫌唔夠熱辣辣,炸豬扒就唔太特別~ 不過咸蛋黃醬好香好邪惡,送飯一流🤤.🔸Keto-friendly奶蓋烏龍卷蛋 $68我地覺得最出色係依個卷蛋!除左奶蓋味既cream, 面頭淺啡色果層其實係烏龍茶味cream, 非常香❤️ 加上中間既奶蓋cream應該有加海鹽,少少咸味大大減去左cream既膩~ 同埋個卷蛋連伴碟既士多啤梨都 超 級 甜🍓可以回購既一款☺️.欣賞餐廳有pet-friendly同Keto-friendly餐單,等寵物同生酮朋友仔都有更多選擇❤️不過温馨提提大家,生酮飲食係以酮作為身體燃料,所以會食好多高油脂食物,如果無食開keto-

懶豬好似真係好耐好耐無食下啲打卡cafe…
上星期終於去試左新開幾個月既小清新cafe 哈欠🥱
同朋友仔星期日下午時間去,難得唔多人,坐得同傾得好舒服🥰

🔸蝦蝦哈牛油果蛋貝果 $78
炒蛋有奶香同好creamy, 配上牛油果係不敗組合😆
🔸大隻豬咸蛋黃醬伴飯 $108
奶蓋烏龍卷蛋

🔸Keto-friendly奶蓋烏龍卷蛋 $68
不過温馨提提大家,生酮飲食係以酮作為身體燃料,所以會食好多高油脂食物,如果無食開keto-diet既朋友仔,食生酮食物其實係偏高油脂,都係會fat fat的喔,所以間中食下好喇!
奶蓋烏龍卷蛋