2021-06-01 1348 瀏覽
今日係我同老公結婚三週年紀念日,老公提早book咗呢間,並安排坐outdoor,我哋book咗6點,可以食到8點,呢段時間食晩飯對我哋黎講真係好早,因為我哋平時比較夜食晚餐,但呢段時間可以邊食邊睇住個太陽落山,由黃昏欣賞到晚霞再到夜景,真係未食都飽哂 我哋坐低影一輪相無耐就上個餐前包,我仔勁愛🥖 不停地食包包,之後個龍蝦湯好愛,不太濃,易入口,仲好貼心幫我哋分咗3份湯🥣 飲完湯隨即上個松露焗龍蝦,開頭我有點抗拒,因為本人對松露真的不太喜歡,老公不停慫恿底下我就姑且嘗試一下,果然喜出望外地好味😋 不太似平時聞到嘅松露味,我仔亦都非常喜愛食之後就嚟過主菜,龍蝦配牛柳,想唔到係絕配!雖然啖啖肉,但味道非常夾,最後個甜品完全中和哂剛剛肉的肥膩感!呢間不論環境抑或是食物質素都非常高,而且而家仲有匯豐信用卡半價優惠,絕對推介你一試!

餐前包
龍蝦湯