2018-10-04 27 瀏覽
今日約咗好多年冇見嘅朋友食午餐, 由於她帶著個小朋友,所以我就揀咗呢間方便而且環境舒適嘅餐廳食午餐。餐廳樓底高, 座位也比較多,仲有卡位坐添。 裝修高貴華麗, 帶點歐陸風情,感覺非常靚和舒適。午市過後, 人也陸續地小, 環境非常寧靜, 呢個時候啱曬我和朋友聊天!蒜香帶子香草忌廉菠菜麵帶子好大粒而且煎得幾香,當中一點雪藏味都無。 菠菜麵非常有益,麵質軟硬適中,份量好足, 送到黎還是熱辣辣的。 麵表面還落咗少許蒜香片,味道又幾夾,賣相也不錯。蝦,菠蘿,炸蒜片招牌意大利pizzapizza香脆薄皮, 菠蘿焗得唔會太乾, 小蝦爽口,炸蒜片夠香口,當中含有香濃既芝士味,混合一起,味道又幾特別。 呢個pizza有驚喜,真係一試難忘。用料十足,一啲都唔吝嗇。 自家製蒜頭雜莓奶凍加25蚊可以食多個甜品, 我當然揀我最愛食嘅奶凍啦。 甜品製作好有心思,賣相好靚, 奶凍香滑和重奶味, 令人垂涎三尺。如果4個人食,仲可以買三送一又真係幾吸引呀。 簡單嘅配搭,真係啱曬我呢啲有選擇困難症嘅人!

蒜香帶子香草忌廉菠菜麵

蝦,菠蘿,炸蒜片招牌意大利pizza

用料十足,一啲都唔吝嗇。

自家製蒜頭雜莓奶凍

2018-09-28