2016-08-19 447 瀏覽
咖啡弄係香港都開左有一段日子,不過人氣依然高企。食餐飯至少要排成個鐘。所以,我一般都選擇係週末下午茶先黎食,條隊會少d人。另外,我覺得佢既野食比較適合下午茶。同朋友兩個人黎排隊,想節省排隊時間所以選擇左搭台,但因為星期六,都要等半個鐘。幸運地,上到去佢比左張獨立二人台我地坐。因為想食個鬆餅,所以就算幾想食多幾款野,都忍住唔叫,只係叫左個總匯三明治。總匯三明治 (4/5分)次次黎都係必選呢個三明治,雖然其他三明治/麵包都好吸引,但呢個比較多野食,如果只叫一份,都會選擇叫呢個。呢個除左三明治,仲有蛋沙律、薯片,真係好滿足。三明治入面塊肉,好嫩好多汁,偏甜。個人太愛甜野,麵包焗到好脆。三層麵包夾住甘多新鮮既餸,好正。蛋沙律好紮實,多蛋。鮮果冰淇淋鬆餅 (4/5分)朋友選擇左呢個鮮果,真係好多生果,冰淇淋係菠蘿味既。鬆餅真係好厚實,因為佢係完全無加水只加左少少奶,所以真係好紮實,每塊都甘厚,真係食一塊都飽。鬆餅好香蛋味,單獨唔會甜,加上cream食幾好。印象中香蕉個款係有一球custard,加落鬆餅食岩岩好。個汁係黃色小球個隻生果既汁,好酸,我唔鍾意陣味。(雖然每次都會想食個厚實鬆餅,但真係只

總匯三明治
總匯三明治 (4/5分)
鮮果冰淇淋鬆餅
鮮果冰淇淋鬆餅 (4/5分)
(雖然每次都會想食個厚實鬆餅,但真係只能夠食得落一塊。所以真係有4個人先好叫鬆餅)

餐廳規定一人一定要叫一杯野飲。最出名既飲品應該係冰滴咖啡,真係好飲既。但因為我飲完會訓唔到,所以叫左都好出名既冰鮮果茶。
冰鮮果茶
最後,不得不讚呢到既侍應醒目同好服務。話說呢到每張台既分隔位置比較細。隔離台有個女仔經過張台坐入去梳化位既時候,整瀉左我地張台杯水,d杯仲倒左去我地份三明治到(仲有成半份未食,三明治濕曬)。個侍應見到甘,好醒目甘話換過一份比我地,真係好好服務!
總匯三明治
鮮果冰淇淋鬆餅