成晚係咁撈亂單,隔離枱嘅又比左我地。起碼3-4次係咁disturb 餐飯。成餐飯得生蝦同爆醬蝦球好食,其他不可一不可再。1️⃣生蝦得7隻🦐係幾大隻同新鮮,不過我食得辣都覺得佢個辣汁好勁。個汁淋左落去d蝦到,唔想食咁辣嘅人避都冇得避🤷🏻‍♀️2️⃣爆醬蝦球有4粒🏀入面仲有流心蝦膏汁真係幾好食,蝦汁好香好夠味,點埋雞醬無咁膩3️⃣馬拉盞炒通菜🙅🏻‍♀️得個甜字,完全無馬拉盞咸香味。。自己炒仲好食過佢4️⃣蒜蓉包不過不失5️⃣青咖喱軟殻蟹🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️係我食過最難食嘅青咖哩!首先個蟹上到枱已經凍哂一d都唔脆,個青咖喱係流質到水/湯咁,真係粗口都岀埋黎🤬洗唔洗慳咖喱膏到咁🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️☹️好似洗碗水咁嘅味道,我地還枱嘅份量同相中無差幾多6️⃣冬陰公湯 (細)偏酸,無乜蝦味,開邊蝦有4隻但都係梅嘅7️⃣pad Thai 偏酸偏甜 不過不失3個人食左7百幾蚊,真係好唔抵原本想最尾叫個芒果糯米飯,最終都係打消念頭本身有book 枱都分左我地入越南餐館個面,唔係泰菜個面可能個廚房唔識整,真係好難食🙅🏻‍♀️牆上掛左蔡瀾提字都無用九龍城泰菜blacklist

成餐飯得生蝦同爆醬蝦球好食,其他不可一不可再。

生蝦

4️⃣蒜蓉包不過不失

6️⃣冬陰公湯 (細)
偏酸,無乜蝦味,開邊蝦有4隻但都係梅嘅

7️⃣pad Thai
偏酸偏甜 不過不失

3個人食左7百幾蚊,真係好唔抵
原本想最尾叫個芒果糯米飯,最終都係打消念頭

本身有book 枱都分左我地入越南餐館個面,
唔係泰菜個面
可能個廚房唔識整,真係好難食🙅🏻‍♀️
牆上掛左蔡瀾提字都無用
九龍城泰菜blacklist