2016-11-13 867 瀏覽
行開一田,試下呢間評價唔錯西餐廳。星期四夜晚,人流唔多,一入去就有位,而且啲座位都好闊落,環境唔錯。叫左兩個set dinner, 是日餐湯,西蘭花湯,挺難飲餐包有啲實得濟,但味道唔錯。主角牛扒,叫五成熟,真係做到依家出面好多餐廳都over cooked,所以呢樣要讚下。牛扒夠厚,有牛肉味,外面有炭燒過嘅味,但最邊邊位食到少少燶味,好少好少,但有啲美中不足。但伴碟嘅薯蓉,味道我就不喜歡,味道撈得唔夠香,如果撈反啲牛油香草更佳。黑毛豬都值得推介叫七成熟,好爽口,好好食,配埋個汁好正相比牛扒個紅酒汁,我鐘意呢個多啲。叫左幾隻澳洲oyster,16蚊一隻,好抵食,新鮮,好鮮甜,又帶海水味跟餐甜品係類似日本小蕃薯煮左啲薑糖水,再加雪糕係面,好特別,我不好蕃薯,所以覺得一般,但友人表示好味。我覺得呢間餐廳價錢合理,環境,食物質素又嘅,值得再黎食吖。
行開一田,試下呢間評價唔錯西餐廳。
叫左兩個set dinner, 是日餐湯,西蘭花湯,挺難飲
餐包有啲實得濟,但味道唔錯。
主角牛扒,叫五成熟,真係做到
黑毛豬都值得推介
叫七成熟,好爽口,好好食,配埋個汁好正
相比牛扒個紅酒汁,我鐘意呢個多啲。

我覺得呢間餐廳價錢合理,環境
,食物質素又
嘅,值得再黎食吖。
黑毛豬
是日餐湯