2016-01-07 2512 瀏覽
 話說只是路過觀塘而已,友人說帶我去食飯, 我地行左幾耐, 先發現原來米芝蓮搬到了觀塘的工業區.可能因為地方吊腳的關係,雖然都人多,但都可以安排到座位給我們!研究左一輪餐牌,最後我點了南亂粗齋, 雖然食材簡單,但看得出有用心,連配菜都整成心型!味道方面都不錯,幾入味,送飯一流!鵝肉同牛展的都切得好薄,雖說為了節省成本,但廚師刀功都值得一鑽!哈哈!味道方面當然出聲,肉質夠淋入味!順帶一提,個用作配茶既白菜都好新鮮,味道清甜!招牌撈麵,味道都少少辣,不過凍左感覺有點油.撈麵跟既湯好似老火湯!味道同出面好唔同! 最後我地食到清光,平時唔臭米氣既我都有不斷食食食!哈哈服務方面值得一鑽,都幾貼心,見我地左望右望時,待應主動走上前問我們有咩需要,又會不時主動加茶,同收拾!今時今日咁服務態度真係令眼相看!

南乳粗齋
鵝肉雙拼飯
招牌撈麵
最後我地食到清光,平時唔臭米氣既我都有不斷食食食!哈哈

今時今日咁服務態度真係令眼相看!

題外話/補充資料: 看看介紹發現原來這家已經連續5年成為米芝蓮餐廳之一,唔怪得食物同服務水平都保持得到一定的水準!
2016-01-07
南乳粗齋