2019-03-22 23 瀏覽
剛去完旅行,趁還有一天假期。一於放縱多1日搵d好野食下。朋友介紹中環有間食牛扒唔錯,於是帶埋老公一齊試試佢。地點唔難搵就係蘭桂芳附近,藝穗會對面。店舖睇落唔算大,但又唔會令人覺得好擠迫。侍應安排我們上2樓。安排我們坐下後,便友善地向我們推介佢地食物。見到有炸吉列牛扒覺得幾得意,另外見到有一款限量的頂級板腱牛扒。老公再點了一份德國腸拼盤。食牛扒又點少得配酒呢~點套餐可加$58配澳洲shiraz紅酒或美國Ariel無酒精紅酒??第一次見無酒精紅酒,侍應話飲落飲梅味咁,我點左1杯俾唔飲酒既老公。另外,我自己點左1支手工啤酒。等左10分鐘都唔洗,食物就陸續黎到。先上既就係吉列炸牛扒餐。吉列牛扒跟一個爐上旁邊配沙律,麻醬豆腐,一碗充滿味素的白飯,好日式的感覺。侍應告知等爐上的牛油溶化大概1分鐘。吉列牛扒黎到大概4成熟,放上微熱爐上只需燒10多秒就食得,雖然係炸過又再燒但咬落一點都唔乾,配上碟邊的炸蒜片一齊食,簡直香!軟!鬆!!!成個set配上味素白飯真係既西式又充滿日本風味。到老公的頂級板腱牛扒黎到真係嘩一聲。大大件,一切開正如我們點的剛好5成熟。由於我唔食太生的牛扒,老公切開放係我既爐上幫我燒
剛去完旅行,趁還有一天假期。一於放縱多1日搵d好野食下。

朋友介紹中環有間食牛扒唔錯,於是帶埋老公一齊試試佢。
地點唔難搵就係蘭桂芳附近,藝穗會對面。

。另外,我自己點左1支手工啤酒。

成個set配上味素白飯真係既西式又充滿日本風味。

到老公的頂級板腱牛扒黎到真係嘩一聲。
大大件,一切開正如我們點的剛好5成熟。由於我唔食太生的牛扒,老公切開放係我既爐上幫我燒一燒。Wow...真係充滿濃濃的牛味,而且咬落有咬口肉質又唔會鞋(就算俾我燒熟左)。
至於德國腸拼盤都唔差ga!有4款腸,點埋茄汁,芥辣一齊食,再配上手工啤~~
簡單係一流的享受。

雖然係午餐,但我地都食得好飽。以700幾蚊黎講,真係算物超所值!雖然以午餐黎講算貴左d.

德國腸拼盤

頂級板腱牛扒