考完試獎自己食餐好嘅!以前係海港城就成日同屋企人去食。 而家搬左以為好難搵啦, 點知原來係正香格里拉同地鐵站對面,好方便。首先叫左個蟹肉牛油果沙律, 一上枱我以為自己去左日本餐廳但fusion d 家野😂😂😂 佢啲蟹肉真係好新鮮同濕潤,唔似其他會鞋拾拾又好乾咁。加埋檸檬汁真係吊起哂啲味。好開胃嘅頭盤! 然後叫左墨魚丸同鱔球,墨魚丸一到,已經勁香!令人食指大動! 仲要大粒到好似Bing bong ball 咁! 仲要金黃色嘅,原來除左金黃色鮮牛油香味嘅藍罐曲奇,啲到嘅墨魚丸都做到😂 雖然係貴啲,但原來係師傅手打嘅 lol 係威係好食嘅😋😋 個鱔球黎到,我以為係鰻魚,然後就發現自己大錯特錯。佢比鰻魚厚一百萬倍。 除左龍躉,我都未食過咁厚又彈牙嘅魚肉 同埋佢個味好似叉燒咁,好香好特別!至於啲個咖哩煲,我就覺得冇咩驚喜啦,而且唔知點解仲好似甜甜地咁,牛腩都ok 嘅, 薯仔好食! 但最好食係個蒜蓉包,又香又脆,一黎到忍唔住食左三件,然後仲要re order tim! 同埋個羊扒,其實一個人食一定超飽,好采有fds share💖💖💖煎得啱啱好,又唔"騷"真係好正至於飲品,我就叫左個白玉龍眼冰,天氣
考完試獎自己食餐好嘅!

首先叫左個蟹肉牛油果沙律, 一上枱我以為自己去左日本餐廳

蟹肉牛油果沙律

同埋佢個味好似叉燒咁,好香好特別!
沙嗲墨魚丸, 蜜椒燒鱔球

咖喱牛腩煲, 蒜蓉包

香草燒羊扒

至於飲品,我就叫左個白玉龍眼冰,天氣開始轉熱,飲啲個真係好爽。而且貢茶嗰啲同佢完全冇得比! 啲個甜得黎好有龍眼嘅香味,佢啲龍眼都好好食,好好咬口

人生得意需盡歡,最後埋單每人二百蚊左右,食到咁新鮮咁好食嘅野,作為考完試嘅慰勞宴真係最好不過😚😚😚
蟹肉牛油果沙律
沙嗲墨魚丸, 蜜椒燒鱔球