2017-12-30 245 瀏覽
一向去開銅鑼灣店,食物同服務水準都保持得唔錯,康怡開咗梗係要去試下喇。首先,服務態度真係好一般,可能係我錯,唔應該下晝三點接近落場時間去食,但打得開門口做生意,唔該比d 誠意吖,餐牌比你整濕咗又唔理,叫完餸又唔收餐牌,賣哂嘅食物又唔講明,食物未嚟齊就要人埋單,扣哂分落哂單時先講:生煎飽賣哂!南小館下晝三點賣哂招牌生煎飽!真係唔好意思,銅鑼灣店開咗咁多年,我咩時間都幫襯過,真係從來冇發生過,真係好失望,真係想即刻起身走,算,叫過第二樣,奶皇玫瑰花又話呢個時間冇得賣!態度重要好冇所謂咁!真係好嬲!再算,再㨂過金網生煎鍋貼,終於有喇,可惜,唔好食,好多油之餘重食到好重油味,肉唔新鮮其他重叫咗:䓤油拌麵,馬蘭豆乾,無錫小籠包,翡翠水晶蒸餃馬蘭豆乾真係冇可能整得唔好食,所以冇咩問題。翡翠水晶蒸餃:不過不失,算唔錯。葱油拌麵實在好好好難食,成碗麵完全冇味,重要係涼嘅,加埋葱同蝦米一齊食都係冇味,真係想問佢攞豉油無錫小籠包,根本唔係無錫style,味道根本係鮮肉小籠包,究竟係整錯定又係賣哂求其揾第二款頂包呢,我已經唔想再理,求其快快手食完就算好彩食完先發現,枱邊好好好污糟,咁新嘅食店真係好唔掂南小館

金網生煎鍋貼

其他重叫咗:䓤油拌麵,馬蘭豆乾,無錫小籠包,翡翠水晶蒸餃

馬蘭豆乾

翡翠水晶蒸餃
葱油拌麵

無錫小籠包

好彩食完先發現,枱邊好好好污糟,咁新嘅食店真係好唔掂

南小館一向都係我推介比朋友嘅上海菜,但康怡店真係令我對南小館扣哂分,我唔會再嚟,亦會叫朋友唔好嚟!
2017-12-30
馬蘭豆乾