好耐無同班兄弟打邊爐,都好耐無食過重慶邊爐,果鋪辣癮起,所以今次嚟到「渝味曉宇」醫一醫五臟廟。大骨滋補鴛鴦鍋+重慶辣個滋補湯底幾好飲,值得一提嘅喺舊豬骨其實仲有好多肉喺上面,🤤🤤啱晒我呢d啜骨一族。同行幾位兄弟一致認為呢道嘅麻辣鍋好好食,d辣慢慢滲出嚟好過癮。美國安格斯優質肥牛睇落牛肉雪花脂肪分佈都幾靚,食落都好重牛味。值得一提嘅喺牛肉唔會散開一塊塊,證明唔喺雪藏好耐嘅疆屍牛👍👍。美國桶肥蠔呢道嘅桶蠔好出色,夠肥美又鮮,仲要無異味。口感方面無霉口,證明唔喺倉底貨嚟。牛骨髓第一次食牛骨髓,感覺幾有趣,好似食豬腦咁。本身牛骨髓無咩味,所以同麻辣湯底超夾。美國優質肥牛粒肥牛粒好食到😂😂個個喺道搶。咬落去肥牛粒爆晒油脂,成個口腔都充滿牛油香味🤤🤤🤤,一口一粒真喺啱啱好。迷你燕餃個燕肉餃比想像中出色👍皮薄,肉甜。配辣辣湯底食非常夾。不過同樣一口一粒,個人覺得肥牛粒吸引好多😂😂。黑豚腩肉雖然黑豚腩肉平時打邊爐都有,但想講下呢道嘅腩肉比較肥d。果種肥感覺似喺煙肉咁,油狀嘅,唔喺一舊舊肥脂。個人覺得配麻辣火爐好夾,因為好重油脂味,但同港式清湯邊爐可能唔太夾。其實仲叫咗一d香港人打邊爐必叫嘅食品,例如:

大骨滋補鴛鴦鍋+重慶辣

美國安格斯優質肥牛

美國桶肥蠔

牛骨髓

美國優質肥牛粒

迷你燕餃

黑豚腩肉

其實仲叫咗一d香港人打邊爐必叫嘅食品,例如:桂花珊瑚蚌雙拼、鮮鵝腸、午餐肉、手打蝦滑、手打墨魚滑、蟹柳、韭菜豬肉水餃、稻庭鳥冬、黃金菇

最後仲有碗糖水食,中和下口腔嘅麻,正正正👍👍。

因為今日真喺太旺場😭😭想食嘅黃喉賣晒,唯有下次再嚟食過。
2019-09-20
  • 美國優質肥牛粒