寒冷天氣下嘅暖笠笠蒸氣火鍋天氣又轉凍,梗係最好食暖笠笠嘅蒸氣火鍋,有時又怕係室內好焗好熱,天聚源又有日式風情,又可以係室外食火鍋,簡直perfect!怕凍嘅朋友仔都可以入返室內,任君選擇估唔到食蒸氣火鍋都可以咁日式,好有風味,原來除左蒸氣火鍋,都可以食燒肉,唔怪得會有咁別緻嘅佈局,可以影好多靚相~今次我食$398 2人套餐,已經有齊頭盤、海鮮、雞同海鮮精華粥,絕對可以食到捧住個肚走啊!仲有好多小食可以加,選擇好多元化頭盤會有新鮮salad同埋麻醬烏冬,特別要提烏冬,好煙UN,完全唔係HEA烏冬,好有手打烏冬FEEL,好好味!服務員好貼心幫我地整好個鍋,就好快上海鮮拼盤、蝦、雞肉,仲會有一個表格教我地要蒸幾多分鐘,咁可以食材嘅最鮮味雞方面,大約蒸5-6分鐘,好有雞肉,好滑,啖啖肉!海鮮份量一D都唔少,有咁多種類,可以好滿咁大拆一餐!大大隻生猛鮮蝦,有D仲郁梗架,好新鮮!蒸到佢變色岩岩好,自己可以控制時間,咁就唔會過左火,肉質好彈牙,又夠大隻~龍蝦真係正到不得了!超好食!超好食!超好食!重要嘅野要講三次,點解可以咁彈牙?點解可以咁鮮?一野扯哂D肉出黎,啖啖肉啊痴線,好好食yohooo其他海
寒冷天氣下嘅暖笠笠蒸氣火鍋

其他海鮮好似帶子、蟶子都回味無窮,有手掌咁大,唔洗加豉油都完全食到D鮮味,最原汁原味!蜆分大蜆、中蜆、細蜆,淡淡海水味,隻隻都係生,開哂口,相信個粥底一定超正啦!
食哂D食材其實已經7成飽!萬眾期待嘅海鮮鮮味粥,海鮮最好嘅精華都落哂係煲粥到!簡直好鮮甜!!出面好難會食到!因為每樣海鮮都咁鮮,個粥簡直食到有幸福的感覺!

係呢個環境,一路同朋友吹吹水,一路自己蒸海鮮,再令下啤酒,絕對係一件樂事~食完又可以影好多相留念,非常滿足同開心!
生日
  • 蒸氣火鍋