2020-03-29 1483 瀏覽
琴日趕得喺 Hung Kei Store 洪記士多 ,暫停14日生意前食到....同閨蜜們都so lucky..❤️嚟到石澳梗係要嚟食碗🍜🍜#牛腩燒鴨麵🍜 配白菜仔🥬呢碗麵你話係咪好好好食,係食一份「家」嘅味道😌好溫暖....因為住喺元朗果陣,肥仔都有咁煮過俾 Vienn食 (利申:果陣仲未食過洪記)#燒鴨髀 🍗今日就食唔到,但燒鴨啖啖肉‼️ #牛腩 就係家庭式煮法唔會太過於商業化,味道剛好😍 最出色係 #幼麵底 好香蛋味、爽口、冇鹼水味‼️下次要試「粗麵」,話說辣椒油好話好辣,#辣妹子 嘅梗係覺得唔夠,但加少少點綴成碗麵,perfect...#白菜仔🥬夠哂甜,好耐冇食過咁正嘅白菜仔😌肥仔就叫咗碗 🍜「雞腳豬腸燒鴨河」🍜雞腳、豬大腸都係媽媽煮嘅味道,豬腸洗得好乾淨,夠腍‼️雞腳🦴冇牙婆婆都食到..食完真係「愛。回家」📍洪記士多 (石澳)石澳石澳村326號#肥dodo食記 #hkfoodie #foodie #foodporn #食好西 #家庭式的味道 #愛回家
同閨蜜們都so lucky..❤️嚟到石澳梗係要嚟食碗🍜

🍜#牛腩燒鴨麵🍜 配白菜仔🥬

#白菜仔🥬夠哂甜,好耐冇食過咁正嘅白菜仔😌

肥仔就叫咗碗 🍜「雞腳豬腸燒鴨河」🍜

📍洪記士多 (石澳)
石澳石澳村326號