2019-07-20 74 瀏覽
今日同屋企人落佐敦行街,因為自從搬咗出去住之後,都無乜點同屋企人見面,又要返工又要返學,大家都好忙,難得終於夾到一日可以一齊出街,就緊係直落食埋晚飯先走,於是就決定食呢間錦壽築地啦。我地就叫咗一份雜錦刺身,入面有三文魚,帶子,甜蝦,赤貝,北寄貝,海膽油甘魚,魷魚等各款刺身,全部食落都好新鮮唔會干晒水,特別係海膽嘅味道好鮮甜 又唔覺得腥,值得一試!之後再叫咗一個雞翼啦,嗰雞翼係雞全翼黎,幾好食,廚師嘅煮法鎖住到啲肉汁👍跟住食刺身唔夠喉,所以就叫多咗一個三文魚腩刺身同海膽刺身,你無睇錯,係真係再叫海膽刺身,可想而知,佢係真係幾咁鮮甜好味先會令我地即場再叫,三文魚腩刺身都好肥美,好好食,今餐真係大滿足!