2015-06-14 2558 瀏覽
早一日BOOK左位,所以搭𨋢一上到黎就好快有侍應帶我地入座。入座時詢問Happy Hour優惠,可惜當日就沒有了。但該侍應亦很好地提醒我地可以用Openrice $100 Coupon。餐廳內坐位不多,建議週末或公眾假期預早訂位較好。環境燈光也較暗,頗適合情侶或朋友聊天。頭盤先黎個Caesar With a Twist,生菜夠新鮮,麵包夠脆口!之後就係Vongola Clams,雖然蛤肉不算大,但起碼冇沙。另外佢當中加左garlic同埋chills,所以食上黎會有輕微辣味,再加埋白酒及thyme調味,味道更鮮!到主菜啦!先上場嘅係The Grill Romm Platter,當中有Signature pork ribs, beef short ribs, peri peri chicken, jumbo tiger prawns 同埋Fries!先講Signature pork ribs,肉質嫩口,但略嫌本身醬汁過多,太濃味。而牛肋骨就太多肥膏(唯有自己切開佢啦),但肉味搭夠,沾埋附上嘅燒肉汁,不錯!燒雞預先斬件,分開雞脾同雞胸,腌料味道剛好,而且肉質又不會太乾。珍寶虎蝦算不上大隻,但

Caesar with a Twist
Vongole Clams
The Grill Room Platter
先講Signature pork ribs,肉質嫩口,但略嫌本身醬汁過多,太濃味。而牛肋骨就太多肥膏(唯有自己切開佢啦),但肉味搭夠,沾埋附上嘅燒肉汁,不錯!燒雞預先斬件,分開雞脾同雞胸,腌料味道剛好,而且肉質又不會太乾。珍寶虎蝦算不上大隻,但蝦肉夠彈牙!最後係果籃炸薯條,一來夠新鮮滾熱辣,二來一D都唔覺油,而且外脆內粉,十個讚!

第二樣主菜就係US Angus Rib Eye Steak,足足有十安士
US Angus Rib Eye Steak
叫左Medium,再加上係Rib Eye,所以一D都唔韌,肉味一般。本身自己食牛扒鐘意厚切,所以我覺得塊扒太薄,唔夠咬口!而且落鹽就重手左DD,可以沾返少少肉醬平衡番!

最後埋單時,我未出聲,餐廳侍應已預先幫我入左2張$100 Coupon,服務夠貼心!扣埋優惠是餐平均每位約$200,價錢適中!
2015-06-13
用餐優惠