2023-08-29 306 瀏覽
️ ▪日常定食 💲108 (三項)呢個定食有十幾項菜式選擇,有冷有熱,但係我幾乎次次都係揀嗰幾項🫣另外仲會包味噌湯、麥茶、五穀雜炊飯或正氣黃薑飯,碗飯份量真係好大,我基本上每次都叫少飯,前者有好多穀物粒,後者薑味尚算溫和🤓 ▫️ 本菇茶杯蒸:水準幾平穩,個蛋好滑溜,加上香菇同埋醬油,簡單得黎幾滿足🥚 ▫️ 南瓜薯餅:我通常會係兩項熱氣野入面二揀一🤣呢項係我最近既寵兒,熱辣辣既炸皮夠曬香脆,南瓜蓉綿密香甜,加上蛋黃醬好匹配🎃▫️ 野菜天婦羅:面頭灑上左啲紫菜碎,薄薄既一層炸皮,包裹住冬菇、南瓜、蓮藕,完全唔會膩口🤫▫️ 蘿蔔冬菇車麩關東煑:常見既蘿蔔冬菇,仲有爽彈蒟蒻,車麩賣相好似豬皮連豬腩肉,但口感比豆卜更軟綿同埋索湯,湯汁偏向清淡健康,配上柚子胡椒醬調味😍🔎 整體評分(7.5/10)
▪日常定食 💲108 (三項)

日常定食

🔎 整體評分(7.5/10)