2018-08-27 2594 瀏覽
老人家口味都係偏向中式菜,所以就揀咗嚟彩晶軒慶祝, 我哋點咗個冬瓜盅 原隻冬瓜好足料, 我哋七個人差唔多平均每人都有 一碗半至兩碗,之後頭盤係叉燒 叉燒香口鬆軟燒得好靚值得一讚,之後菜式陸續送上, 有香芒蝦球 呢度菜又係不得了, 蝦球又大又爽口,配埋芒果醬汁 送飯一流 梅子排骨 表面應該有炸過, 因為食落口好 鬆脆,配埋梅子汁味道好開胃 蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌, 粉絲 吸曬啲精粹好入味, 個 貴妃蚌蒸 得啱啱好, 無過熟 時間掌握得非常好, 最後上買條魚, 嘩,魚嘅size真係大到手臂咁, 魚肉好滑 嘟嘟, 時間又係控制得好, 樣樣菜式都好好味 真係再嚟食幾次都唔厭, 我本身都好少食中菜 但呢間真係唔差 食曬主菜, 我哋落咗個生日壽包, 師父將壽包變做豬豬樣, 好可愛好有心機, 入面仲要係流沙奶皇, 夠特別 值得一讚

真係再嚟食幾次都唔厭, 我本身都好少食中菜 但呢間真係唔差