喺銅鑼灣剪完頭髮,見樓下有間泰式碳火串燒好似幾正,$20左右有一串,都大大串就絕對當做晚餐啤啤佢。叫咗杯生啤($42)同埋檸檬蜂蜜啤($45)配下串燒,個檸蜜蜂蜜啤都真喺蜂蜜味好強,每一啖都有啲蜜味回甘。前菜小食都叫咗個泰式酸辣鳳爪($36)同泰式酸辣豬頸肉沙律($75),喱兩度前菜嘅酸辣度真喺有啲辣,唔喺太食得辣嘅我,真喺覺得好刺激,不過鍾意食辣嘅話應該會覺得好興奮。另外同個frd叫咗個泰式串燒配炒飯雜菜($75),串燒分別有豬,雞,牛,三款裡面豬同牛真喺好出色,牛肉燒得嚟好香又嫩滑,豬都估唔到喺咁軟身,肥瘦均勻,額外仲配咗個沙嗲醬,喱個醬真喺畫龍點精,靈魂所在,超好味。加多咗幾串串燒,有燒魷魚、燒菠蘿同燒雞皮。魷魚都大大條,味道好足夠,雞皮亦都脆脆的,最值得一提嘅喺燒菠蘿,菠蘿真喺超好味同超甜。對於我嚟講食完辣真喺解辣一流。

泰式酸辣鳳爪
泰式酸辣豬頸肉沙律