2024-03-07 103 瀏覽
之前朋友結婚係呢度擺,覺得呢度好Grand,坐得舒服,今日約左幾個朋友去附近工廈Shopping,咁我就提議上去飲茶。宴會廳一邊牆身有長50呎既海洋生態水族長廊,舞台用左勁多花去佈置,戶外仲有小庭園,係度做證婚,好浪漫🥰。點心拼盤,有黃金糕、菜苗餃、野菌餃同蟹籽燒賣。最鐘意野菌餃,好香黑松露味。蝦餃蝦肉鮮甜彈牙。醬皇蒸鳳爪,鳳爪肥美, 沾滿醬汁,yummy。春風得意腸,煙韌外皮包住脆卜卜同彈牙鮮蝦,口感超豐富。原個鹹蛋黃大壽桃,自細都好鐘意食蓮蓉包,呢個加埋原個鹹蛋黃既壽包真係無得頂,邪惡彈好味。椒鹽九肚魚,表皮酥脆可口,嫩滑中帶口感,蒜粒椒粒可口,十分惹味。燒鵝米線(可配檬粉),燒鵝皮脆有光澤,肉汁多,肥瘦均勻,燒鵝味濃,配米線食味道剛好。係度嘆下傾下計,咁就坐左兩個鐘,真舒服。

蝦餃蝦肉鮮甜彈牙。

醬皇蒸鳳爪,鳳爪肥美, 沾滿醬汁,yummy。

春風得意腸,煙韌外皮包住脆卜卜同彈牙鮮蝦,口感超豐富。

係度嘆下傾下計,咁就坐左兩個鐘,真舒服。