2016-06-21 341 瀏覽
好熱好熱好熱好熱,三十幾度嘅香港焗到抖唔到氣!上班族辛勞完一天,應該食啲清爽解熱消暑嘅野!返工附近有間ISEE iSEE, 當然要去試返枝雪條啦!舖仔細細,但感覺好簡約同寬敞,可能係一放工六點就黎,啲人去食飯,所以由入舖到走嘅時候一個客都冇。店內一個大櫃show晒有啲咩雪條賣,種類都算幾多,而且好多種雪糕都係有果肉,賣相幾吸引。加上顏色七彩繽紛,靚!最後我地決定左要草莓北海道牛奶💰HKD42每枝雪條都會有個杯載住,而店完會幫我地喺杯上寫名,都幾好。由於我地想食一枝比較多人食,而且影相靚啲,所以揀左士多啤梨。食落唔會太酸唔會太甜,係牛奶嘅味道中和左草莓味,而果香味一啲都唔假,可見雪條用料應該都幾真材實料。雪條唔算太硬,食嘅時候仲食到一粒粒嘅草莓籽,而果肉亦真材實料,唔酸,果肉增加左雪條嘅咬口。整體上,我覺得除左有好大粒果肉係gimmick外,味道唔算特別好食。仲要成42蚊支,定價未免太貴,即使真料實料,但定價實在太高。
最後我地決定左要草莓北海道牛奶💰HKD42
每枝雪條都會有個杯載住,而店完會幫我地喺杯上寫名,都幾好。
2016-06-20