2020-04-11 2390 瀏覽
之前好想出去打打邊爐,但係又好怕餐廳多人增加病毒感染的危機!!知道新南苑有外賣火鍋服務之後即刻order左個二人餐,座定定係屋企等gogovan送貨到家中。方便又快捷又唔使周圍去。二人餐包括有海鮮如生蠔,扇貝,海蝦,鮑魚,和龍躉魚片等!每人有1支飲料,和一包面食,我們都選擇了稻庭烏冬,還有小籠包,鮮蝦雲吞,魚皮餃,牛肉丸,炸魚皮,響鈴,同蔬菜盤等等。當然不少得湯底和火鍋醬料蔥,蒜,辣椒等通通都有齊。牛肉:正如大家所見,牛肉嘅色澤好鮮紅,絕對不是隔夜貨色。打邊爐點可以冇牛肉,喺呢啲啖啖牛味擺落去真係感動人間! 份量充足,絕對唔洗驚唔夠食!鮑魚:外賣火鍋仲要有埋鮑魚仲可以有咩挑剔,鮑魚肉質爽口彈牙,隻隻都有返咁上下size都咪話唔過癮!落完呢類海鮮淡湯仲甜咗,好爽!生蠔跟住落嚟仲有另一半最喜歡的海鮮,生蠔!拎嚟打邊爐一樣無失色,同樣都係鮮甜,冇咩沙!然後當然唔少得本人最愛的火鍋聖物---午餐肉,首先我本身就好鍾意食午餐肉,呢到仲要厚切午餐肉拎嚟打邊爐真無得輸,仲有男女老幼都岩食嘅丸同餃,火鍋邊爐真係絕對冇失禮滿分呀!!!

二人餐包括有海鮮如生蠔,扇貝,海蝦,鮑魚,和龍躉魚片等!

當然不少得湯底和火鍋醬料蔥,蒜,辣椒等通通都有齊。

食嘅丸同餃,火鍋邊爐真係絕對冇失禮滿分呀!!!