韓屋

Hanook Korean Restaurant
話說果日係同男朋友慶祝生日🎂因爲佢病左唔可以會酸辣 牛 炸 生冷野等等 (我已經陪佢食左個半月 真係對於係屋企都食勁重口味的我 覺得好辛苦。)韓式係唯一比較合適嘅 而且果日唔係正日 就揀平平地架啦人蔘雞 $148人蔘雞湯黎講算比較平 食落去亦有少少人蔘味但糯米較少 剛剛好一個人食飽飽份量 (我叫人蔘雞湯通常兩個人先食得晒)我最中意做比較🤓荃灣成日有人排隊韓式料理如果荃灣人蔘雞係 7分 咁韓屋係 8分原味拌飯 $88我原本睇佢個樣真係好平平無奇但 好驚喜 食到真係lee個樣架每一啖都係波菜同紫菜混合嘅香氣 每一啖都係直沖大腦🧠唔形容太多 因為對餐廳期望越高失望越大餃子🥟$15/隻(有一組賣)大概女仔手掌心咁大 皮較厚 泡菜餃子係較辣(大概譚仔小辣)我食開麻辣 但泡菜餃子係辛辣兩個人食左$266 冇加一 出面餐牌冇價錢 入面餐牌先有$.$ 咁嘅地區 咁嘅價錢 一D都唔算貴 入面地方唔算大餐廳一直播韓歌 唔想同男朋友傾計果時 可以電視機撈飯 睇吓男團oppa hahaha 我本身唔係哈韓族
)韓式係唯一比較合適嘅
而且果日唔係正日 就揀平平地架啦

人蔘雞 $148
人蔘雞湯黎講算比較平 食落去亦有少少人蔘味

但糯米較少 剛剛好一個人食飽飽份量
(我叫人蔘雞湯通常兩個人先食得晒)

我最中意做比較🤓

但 好驚喜 食到真係lee個樣架

每一啖都係波菜同紫菜混合嘅香氣
每一啖都係直沖大腦🧠

唔形容太多 因為對餐廳期望越高失望越大

餃子🥟$15/隻(有一組賣)

大概女仔手掌心咁大 皮較厚
泡菜餃子係較辣(大概譚仔小辣)
我食開麻辣 但泡菜餃子係辛辣

兩個人食左$266 冇加一