2020-09-28 323 瀏覽
就喺住嘅戈區新開咗個 food court,雖然話系同一區,我去戈度如果搭巴士都要搭兩個站先去到戈邊🤣為咗試新野冇所謂啦。自從好多商場嘅店舖都比啲大型發展商收購之後,變曬大牌子店都系非常常見嘅事⋯⋯更莫講系 food court了。今次得知呢度開咗 food court,而且冇一間系平時嘅大型連鎖食店🙊真係幾難得,去捧吓場先。咁靚嘅 food court真系第一次見😍太耐冇食新加坡菜/ 馬來西亞菜,揀咗呢間餐廳試吓。男朋友向來鍾意食牛肉,喺呢度有款安格斯肥牛喇沙,梗係不忘叫一碗😁係唔係安格斯肥牛我唔係好識分,不過食落去牛肉味都幾濃,口感有少少淋淋地,幾好食啊👍🏼叫得安格斯肥牛喇沙但原來入面唔係淨係有肥牛,仲有豆卜同埋冬菇🍄豆卜真係好好味🧡索曬喇沙湯底啲汁😻食落好juicy~跟住就到向來鍾意食海鮮嘅我,呢度有款海鮮喇沙,同上一款一樣都有雞蛋同埋豆卜。海鮮方面有青口、蜆同埋蝦肉、幾樣野都好新鮮,自己食落口覺得唔係冰鮮👍🏼跟住講吓湯底同埋麵條,喇沙湯底本身由蝦米、蝦羔、蒜茸、乾蔥、辣椒、香茅、南薑及椰汁等多種材料製成,椰汁嘅味道都幾明顯,飲落口味道好惹味,我諗其他材料小店都有盡量落足。睇到有

咁靚嘅 food court真系第一次見😍

太耐冇食新加坡菜/ 馬來西亞菜,揀咗呢間餐廳試吓。

安格斯肥牛喇沙

海鮮喇沙

睇到有個椰子雞湯都好似幾吸引,新鮮嘅椰子雞湯應該真係要煲好耐?即管試吓呢度嘅湯質素如何。影落去好似比較細碗咁,實際上其實都幾大碗😳佢嘅椰子味真係好重,唔知多唔多人同我一樣鍾意椰子🥥湯嘅口感有啲稠身,不錯。
明火椰子煲雞湯

就咁聽個名都知係朱古力,大小都比我想像中大,好慷慨。朱古力味甜甜哋系幾好,不過甜度方面可以再控制得好啲。
恐龍美祿

面頭exactly係平時食脆片嗰美祿脆脆🤎

紅毛榴槤特飲,落order戈陣真系抱住一個純粹一試嘅性質😂🙊估唔到又幾好飲,其實榴槤味真系冇乜,飲落去有啲似熱情果味嘅特飲😬幾適合想試試榴槤飲品但係平時又唔會點食嘅人。
紅毛榴槤特飲
2020-09-23