2019-03-04 1502 瀏覽
今晚老細請食🧧開年飯,例牌嚟呢間鴻星因爲覺得服務好喔😝!第一道菜梗係發財好市,發菜都夠我地每人一小撮食攞個👍🏻好意頭,蠔鼓都好大隻;之前嘅酥炸蟹鉗🦀真係炸得好酥脆,一咬個炸皮就散晒,每個人都食得好論盡,不過蟹味🦀就真係食唔到喇;再嚟就係冬菇瑤柱燴花膠,冬菇好軟身好入味,花膠就好有咬口;跟住就係清蒸龍躉🐟,條魚真係蒸得啱啱好,啲肉好嫩滑;終於嚟到我最愛😍嘅西芹合桃炒帶子,今次啲帶子冇咩鮮味,反而合桃炒完都好脆口加返啲分;最後當然上甜品紅棗糕,呢道菜已經好少係酒樓見到,或者係我唔留意,每次食都覺得佢嚟得太遲,因為佢唔太甜亦好重紅棗味,好軟身但唔黏口,不過食到最後只可以勉勉強強食到一件咋😭!
2019-02-23