2019-11-27 4470 瀏覽
忽發其想想做一日遊客,所以就黎左山頂啦因為平日黎仲要係晏奏,成個山頂都無乜人。雖然有BOOK檯,但係其實都唔需要。不過有樣野要留意就係LUNCH 只係做到兩點半(last order),所以唔好太遲黎俾個MENU大家望下先,其實LUNCH SET都唔算貴,由前菜開始食到甜品,好圓滿首先就食個包先啦,包就普普通通,唔需要COMMENT D乜。但因為我同友人都好肚餓,所以呢個包救左我地一命HAHA前菜 --- 田園沙律配日式蘋果果醋汁個PORTION好大,沙律好新鮮好爽脆,估計係有浸過冰水,調味得宜呢個係友人點既烤味噌鱈魚、日本飯配紫菜蓉,呢個賣相好靚呢!友人俾左少少魚我食,好好食,魚油好香唔會腥,調味岩岩好呢個係我點既美國特級西冷、日本飯配照燒汁個主菜好高質呀!牛味好重好好食,煮得岩岩好,tender texture,另外個照燒汁調配得好好味,點牛定撈飯都好好味雖然大家睇相感覺主菜既PORTION唔大,但係食左麵包同沙律之後其實都飽架啦,我同友人都已經八成飽甜品我同友人都叫左咖啡凍堤拉米蘇呢個我個人試為有D失色,因為唔正宗啦,但係味道都係好食既,尤其係友人佢對佢好高評價個堤拉米蘇中間有D
忽發其想想做一日遊客,所以就黎左山頂啦

前菜 --- 田園沙律配日式蘋果果醋汁
呢個係友人點既烤味噌鱈魚、日本飯配紫菜蓉,呢個賣相好靚呢!

友人俾左少少魚我食,好好食,魚油好香唔會腥,調味岩岩好

呢個係我點既美國特級西冷、日本飯配照燒汁

甜品我同友人都叫左咖啡凍堤拉米蘇
個堤拉米蘇中間有D好似啫喱咁既野,係幾特別既因為第一次食呢種STYLE既TIRAMISU

最後我同友人仲加錢叫左杯咖啡,係好飲既,奈何我地真係好飽囉所以都飲唔曬,有少少浪費
今餐飯好好食,如果係夜晚黎就更佳因為可以望到個夜景,日頭經過D玻璃始終都會反光唔係好望得清外面
餐廳坐得好舒服,地方好闊落,環境又靜,閒日黎真係好CHILL
2019-10-25
  • 美國特級西冷