2018-06-15 162 瀏覽
雖然唔係上海人,但成日都會想食下上海野,今日難得office齊人,而大家咁啱又無帶飯,一於搵間上海餐廳食下。明珠廣場裝修後一直想試下上海姥姥,但次次都超級多人排,今日早左少少出黎,終於都食到啦麵Lunch set係A+B+C,小食加麵再加飲品型式,開頭覺得要78蚊再加一都有少少貴,但當啲野食黎到,即刻覺得呢個諗法係錯!前茶-陳醋貓耳朵,睇落 好似好少,但食極都有,味道唔錯,酸味夠又夠爽口,最怕食啲甜味太重嘅陳醋,呢個啱啱好!麵食-姥姥手製排骨拉面,麵唔會糊口,正常,個排骨望落其實麻麻,但食落非常脆口,食到尾都仲keep到脆,而且肉質仍然保持到juicy,唔會太油膩,夠味但又唔會太咸,有驚喜!飲品-甜豆漿,唔會太甜,亦唔會太水,但豆味欠奉,一般啦。整體黎講喺銅鑼灣用呢個價錢,食到呢個質素同呢個份量(我真係食到攬住個肚走🙈🙈)算係超值,呢間可以再食。

飲品-甜豆漿,唔會太甜,亦唔會太水,但豆味欠奉,一般啦。

陳醋貓耳朵
甜豆漿